Home » Onze diensten » Webhosting

Webhosting overzicht

Beveiligde beheer pagina

Via onze uitgebreide beveiligde beheer pagina kan bijna alles geregeld worden.
Van Email accounts aanmaken tot backups terug zetten.


IMAP voor particulieren.

Veel providers geven de klanten onbeperkte email accounts.
Maar wat is het voordeel daarvan, nog meer spam in je inbox? nog meer wachtwoorden onthouden?

Daar doen wij niet aan mee, wij geven de voorkeur aan professionele diensten. Niet alleen voor bedrijven maar voor al onze klanten. Daarom gebruiken we geen POP3 meer voor onze klanten. Maar het betere en snellere IMAP protocol.

Het voordeel van IMAP ten opzichte van POP3

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een protocol voor het ophalen voor e-mail. Inmiddels is IMAP aan versie 4 toe. IMAP houdt de e-mails bij in een mappenstructuur op de server. Deze wordt dan gelinkt aan het "Postvak IN" van de ontvanger. IMAP houdt een mappenstructuur bij van alle gebruikers. Daarom is het veel complexer dan POP3. Een user agent kan daardoor ook alleen bijvoorbeeld een header ophalen, of een gedeelte van een bericht, dit is handig als je bijvoorbeeld mail via een langzame verbinding binnenhaalt of op een PDA.

Een ander groot voordeel van IMAP is dat de mail op de server blijft staan waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie met een IMAP-programma in te loggen en alle mail te bekijken. Hierbij is het dus niet zoals bij het oude POP3-protocol dat de mails steeds weer opnieuw worden opgehaald.
Crashed de computer en zijn alle gegevens verdwenen? Dan is het een kwestie van opnieuw de e-mail in te stellen en al de gegevens zijn weer terug, tevens maken wij dagelijks backups van alle mail-data.