Home » Live nieuws » Storing shared hosting platform

Geachte klant,

Sinds gistermiddag (20 oktober) kampen wij met een storing op ons shared hosting platform.
In ons datacenter in Groningen is een deel van het storage cluster gesneuveld, waarop onder andere websites en e-mail stond(en). 
Dit gaat om grote hoeveelheden data en het herstellen hiervan kost(te) helaas de nodige tijd. 
Er wordt momenteel nog aan enkele websites / databases gewerkt - we lopen alle sites na - maar het overgrote deel is inmiddels weer operationeel.
Eventuele e-mail die aan u is gestuurd gedurende de onderbreking zal vanaf nu ook weer afgeleverd worden; dit druppelt dus langzaam binnen.
Websites/diensten op een VPS en/of dedicated server hebben geen last gehad van de storing aan het cluster, maar het mailverkeer was voor deze machines wel onderbroken (mits onze mailservers gebruikt worden).

De exacte oorzaak van het falende cluster is nog niet bekend. Dit gaan we nader onderzoeken.
We hebben de klok rond gewerkt en een nieuw cluster gebouwd op nieuwe servers. Deze servers hebben meer/betere redundantie en als bijkomend voordeel dat het geheel weer wat sneller geworden is; gelukkig ook nog iets positiefs te melden dus.

Onze excuses voor het eventuele ongemak, bedankt voor uw geduld en laat het ons weten als u nog problemen ondervindt met uw website en/of e-mail.

Met vriendelijke groet,
Nederland Live