Home » Support » Beheer » FTP accounts

FTP accounts

Overzicht

Een van de eerste dingen die moeten gebeuren bij een nieuw domein is een ftp account. Door middel van dit account kan men de site uploaden en up to date houden.

• Ftp staat voor File Transfer Protocol.
      Het is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt.

De hierachie van de ftp folder is als volgt :

• backups
    • cgi-bin
    • errors
    • htdocs -> In deze map de site uploaden !
    • logs
    • sub domein

Inlog gegevens voorbeeld :

Inlognaam ftp@domein.nl
    Wachtwoord ********
    Host ftp.domein.nl

Gebruik onze online filemanager of een ftp client op u computer.

Enkele ftp clients:

FTP gebruiker toevoegen

Om een nieuwe FTP account aan het domein toe tevoegen, selecteer Add FTP user van het menu.
    Vul de juiste gebruikersnaam in voor het domein, en vul twee maal het wachtwoord in.

FTP gebruikers kunnen worden toegevoegd aan:

• Hoofd domein
    • Domain alias
    • Subdomain

Als de ftp gebruiker een andere directory wil gebruiken wanneer die inlogd, vul dan de directory in en selecteer.

Edit FTP user
    Selecteer Edit van het overzicht  om de opties te veranderen van de ftp gebruiker.

Filemanager

Klik hier voor een uitleg over de filemanager