Home » Support » Beheer » Beheer domeinen

Beheer domeinen

Overzicht

Een extra subdomein of alias ?

Subdomeinen worden vaak gebruikt om een verwijzing te maken naar aparte afdelingen binnen een bedrijf.

Enkele voorbeelden:

• foto.domein.tld
    • video.domein.tld
    • jansen.domein.tld
    Een alias kan worden gebruikt om een "sub" domein door te sturen naar een aparte map in de ftp directory of te forwarden ( doorsturen ) naar een andere web pagina.
    Dit kan ook een andere provider zijn.

Subdomein toevoegen

Stappenplan Subdomein:

• Druk op Subdomein toevoegen.
    • Vul in http://subdomein.
    • Automatisch wordt een nieuwe map gemaakt in de directory.
    • Druk op toevoegen.
    Binnen een minuut is het subdomein toegevoegd aan de DNS.
    En is klaar voor gebruik.

Bij een subdomein wordt er automatisch een nieuwe boomstructuur gemaakt in de ftp directory. Upload hier de bestanden van het nieuwe domein.

Alias toevoegen

Stappenplan Alias:

• Druk op Alias toevoegen
    • Vul in http://jansen.domein.tld
    • Nu kiezen tussen een map in de boomstructuur van de ftp of forwarden naar URL
    • Alias toevoegen
    In 4 stappen is de alias klaar voor gebruik.