Home » Support » Beheer » Beheer MySQL

Beheer MySQL

Overzicht

MySQL wordt veel gebruikt in combinatie met Linux, Apache en PHP of Perl. Deze combinatie van software wordt ook wel
    LAMP genoemd. Nederland gebruikt ook deze combinatie.

MySQL wordt gebruikt om data op te slaan. Dit kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen.

MySQL is ook een gangbare database voor opensource-fora, Content Management Systemen (CMS)of blog-software zoals XOOPS of Mambo.

MySQL databank toevoegen

Via deze module is het dus mogelijk een mysql databank aan te maken. Zo kunt u op de site zelf een content manager installeren en beheren.

Een uitzondering op alle andere produkten op systeem is dat u zelf mag bepalen hoe u het gebruikers account voor mysql noemt.

Voor extra veiligheid , neem nooit de account info klakkeloos over van een content manager of blog systeem.
    Verzin altijd zelf een gebruikersnaam en wachtwoord !!

PhpMyAdmin

phpMyAdmin is een PHP-programma om MySQL-databanken via internet te beheren.
     Het programma kan onder andere databanken aanmaken en verwijderen; tabellen aanmaken, verwijderen en veranderen; gegevensvelden aanmaken, verwijderen en aanpassen en SQL-commando's aanmaken.

Op deze manier is het mogelijk kompleet eigenbeheer te verkrijgen over de databank.

Het online editen en testen van eigen website's met mysql ondersteuning, is met deze web applicatie erg vereenvoudigd.

• Elke dag worden er backups gedraaid van de mysql database banken. Deze backups zijn terug te vinden in de map backups in de root van de ftp directory.

LET OP:

• Het testen van een mysql databank op onze servers kan alleen op dezelfde plaats worden getest als waar de website draait. Het extern aanroepen van de mysql server wordt (nog) niet ondersteund.