Home » Support » FAQ » Algemeen

Algemeen

1 Vraag

Hoe werkt de fade-in & -out in het menu van de homepage van Nederland Live?

De fade-in en -out is een onderdeel van het zogenaamde next generation internet (web 2.0) en het buzzword wat daarbij hoort is AJAX, oftewel 'Asynchronous JavaScript and XML'. Dit is een 'nieuwe' manier van omgaan met data tussen server <-> client (de browser), wat (o.a.) betekend dat de webpagina nooit meer hoeft te herladen om iets nieuws/anders te laten zien.

Voorbeelden

Klik op de pijltjes hier (of in het menu natuurlijk): uitvouwensluiten

Er zijn een heleboel verschillende toolkits waarmee je deze effecten vrij gemakkelijk zelf kunt toevoegen aan je site.

Toolkits met vele effecten:
    Script.aculo.us (zie: 'demos').
    Dojotoolkit.org (zie: 'see it in action')

Voor de PHP programmeurs onder ons is er een toolkit speciaal voor ajax in combinatie met php:
    Sajax

Uitgebreid forum over ajax & laatste nieuwtjes:
    Ajaxian

Voor de mensen die een eigen weblog draaien met Wordpress zijn er ook een hoop leuke ajax plugins & themes te vinden:
    Wordpress extended (zoek op 'ajax').

Dit is slechts een zeer kleine selectie uit de inmiddels bergen informatie over ajax. Het web staat er echt helemaal vol mee, doe maar eens een zoekopdracht naar 'ajax toolkit' in Google (Google resultaten 1 - 10 van circa 5.480.000 voor ajax toolkit).

Meer informatie, leuke toevoegingen? Let us know!.