Home » Support » FAQ » Domeinregistratie

Domeinregistratie

2 Vragen

  Kunnen de whois gegevens van mijn domein(-en) aangepast worden?

  De whois gegevens van uw domein zijn voor iedereen opvraagbaar, daarom is het zaak dat deze gegevens correct staan vermeld.

  U kunt gewenste whois wijzigingen aan ons doorgeven, wij zullen deze direct verwerken. Het is vervolgens van de domeinregisters afhankelijk hoelang het duurt voordat de wijzigingen echt zichtbaar worden.

  U kunt alleen de gegevens van de houder wijzigen, dus niet die van het 'technische contact' en die van de 'registrant' deze staan vast en zullen alleen veranderen indien u van provider wisselt.

  Voor het doorvoeren van een houderwijziging wordt €10,- (inc. BTW) berekend. Geef altijd duidelijk aan welke gegevens aangepast moeten worden!

  Hoe lang duurt mijn domeinaanvraag/verhuizing/wijziging?

  Nieuwe domeinaanvragen, verhuizingen en wijzigingen worden direct uitgevoerd, maar er zijn verwerkingstijden bij de verschillende registers. Deze tijden gelden vanaf het moment dat het register de aanvraag heeft bevestigd. Naast deze tijden kan het nog maximaal 24 uur duren voor nieuwe DNS-informatie volledig door alle nameservers op het Internet is overgenomen.

    Domein  Registratie  Verhuizing  NS-wijziging  Houderwijziging
    .nl 1 werkdag* 2 werkdagen*  1 dag 15 minuten
    .eu 6 uur 2 weken 6 uur 2 dagen
    .com 5 minuten 2 weken 1 dag direct
    .net  5 minuten 2 weken 1 dag direct
    .org 1 dag 2 weken 1 dag direct
    .info 1 dag 5-10 dagen 1 dag direct
    .biz 1 dag 5-10 dagen 1 dag direct
    .name 1 dag 5-10 dagen 1 dag direct
    .nu 1 dag niet mogelijk 1 dag 1 dag

  * SIDN (De autoriteit voor .nl-domeinen) werkt alleen op werkdagen; wijzigingen gaan elke werkdag rond 10:00 in. Als u op vrijdag t/m zondag een .nl-domein registreert zal dit pas maandag door SIDN worden geactiveerd, verhuizingen een dag later.