Home » Support » FAQ » E-mail / Spam

Veel gestelde vragen over e-mail

3 Vragen

Hoe lang duurt het voor ik mijn nieuwe e-mailadres kan gebruiken?

Een nieuwe IMAP-account werkt binnen een minuut na het aanmaken via de beheer pagina.

Een nieuw e-mailadres of wijzigingen in een e-mailadres via het beheerpagina zijn direct actief.

Ik kan geen mail versturen/ontvangen, wat moet ik doen?

Er zijn 2 manieren om uw e-mail te lezen bij Nederlandlive:

1. Via de website (webmail).
    2. Met uw eigen mailprogramma (Thunderbird, Outlook, etc..).

ad. 1 Mail via de website lezen (webmail) is het makkelijkste. Bijkomend voordeel is dat u de mail overal kunt lezen zolang er maar een internet aansluiting is. U vindt de webpagina op het volgende adres:
    Inloggen doet u met uw volledige e-mail adres als gebruikersnaam en uw wachtwoord voor de e-mail (dit kan een andere zijn dan die u voor uw beheer-site gebruikt!).

ad.2 Voor het ophalen van uw e-mail in uw eigen mailprogramma moet u de volgende gegevens gebruiken:
    • Inkomende mailserver (IMAP): mail.nederlandlive.nl
    • Uitgaande mailserver (SMTP): mail.nederlandlive.nl op port 465 + SSL
    • Gebruikersnaam: uw volledige e-mail adres (dus met @)
    • Wachtwoord: uw opgegeven wachtwoord.
    - U kunt voor zowel IMAP als SMTP, TLS of SSL als beveiligsmethode gebruiken (aan te raden).
    - Voor SMTP dient u ook te authenticeren, gebruikersnaam en wachtwoord zijn identiek aan uw inkomende (IMAP) gegevens.
    - Eventueel kunt u ook de SMTP server van uw internet provider gebruiken.
    Wij raden klanten mozilla thunderbird aan
    Get Thunderbird

Thunderbird is een gratis, open-source en cross-platform mail client en nieuwslezer. En is voor de meeste moderne besturingssytemen zoals Windows, Linux en MacIntosh beschikbaar.
    Het biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere mail clients zoals (spam)junk-filtering.

Thunderbird instellen voor gebruik

Aanmaken van een nieuwe account

• Wanneer je Thunderbird net hebt geïnstalleerd, en je start het programma voor de eerste keer op, komt een dialoogvenster je waarschijnlijk vragen om een nieuwe account aan te maken. Als dat niet het geval is, kan je ook zelf een nieuwe account aanmaken, via het menu Tools > Accounts.

• Een nieuwe account maak je aan met de knop Add account.

Naam je eigen voornaam en naam
    E-mail-adres voornaam.naam@domein.tld
    Inkomende mailserver mail.nederlandlive.nl
    IMAP
    Uitgaande mailserver mail.nederlandlive.nl
    Gebruikersnaam voornaam.naam@domein.tld

Wachtwoord kwijt?
    Op de inlogpagina van de webmail staat een "password reminder".

Outlook instellen voor gebruik
    Zie gegevens onder het kopje van Thunderbird.

Ik krijg heel veel spam, kan ik daar iets tegen doen?

Op spam.nederlandlive.nl heeft u de mogelijkheid om aan te geven wat voor u spam is en wat niet. U kunt hier inloggen met uw e-mail adres en bijbehorend wachtwoord. Als u besluit hiervan gebruik te gaan maken zorg er dan voor dat u regelmatig in de geschiedenis lijst kijkt en eventuele fouten van het systeem hersteld. Het zal hierdoor na verloop van tijd steeds nauwkeuriger worden.