Home » Support » FAQ » Website

Website configuratie

3 Vragen

Kan ik WordPress ook als 'multiuser' installeren?

Ja dit is gewoon mogelijk. De benodigde Apache modules (mod_rewrite en FollowSymLinks) zijn standaard actief.

kan ik ook php5 gebruiken voor mijn website?

PHP5 is beschikbaar op ons systeem, tevens zijn alle (stable-) image libraries & andere veel gevraagde plugins/modules aanwezig.

Kan ik ook frontpage extensions gebruiken ?

Sinds 30 juni, 2006 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor de Frontpage Server Extensions op het Linux platform. Dit betekend niet dat het niet mogelijk is om Frontpage te gebruiken, echter een aantal mogelijkheden van Frontpage zullen niet werken:

• Uploaden in [http:// ] Mode
    • Websearch
    • Hit Counter
    • Photo Gallery
    • Top 10 list
    • Confirmation Field
    • List View
    • Document Library View
    • Formulieren
    In elk ander webdesign programma werkt dit wel gewoon, bovenstaande betreft dus alleen Frontpage! Vaak zijn er ook uitstekende alternatieven voor deze extensies te vinden, wij kunnen u hier op verzoek over adviseren.

Ons standpunt over Frontpage

Als o.a. webdevelopers raden wij (en vele met ons) het gebruik van Frontpage gewoon af, en wel om de volgende redenen:

• Gebruikt oude/deprecated codes
    • Houdt zich niet aan de html standaarden (http://validator.w3.org/).
    • Vult een website op met onnodige tags en comments waardoor alles onnodig groot (en dus langzamer) wordt.
    • Verbruikt daardoor extra bandbreedte.
    • Werkt niet in alle browsers even goed.
    Genoeg redenen voor ons om er niet aan te beginnen, maar smaken verschillen natuurlijk.

Alternatieven

Als voorstanders van open source/freeware/donation software zijn de volgende programma's een uitstekend alternatief voor Frontpage:

Dit zijn volwaardige website builders (zoals Frontpage?) die zonder kosten te gebruiken zijn. Het is zowieso handig om eerst een korte (online) cursus html te doen (ook als u toch besluit Frontpage te gebruiken), dit kost u misschien wat tijd (5 minuten!?), maar zal u in de toekomst een hoop plezier opleveren. De volgende websites kunnen u hierbij van dienst zijn:

Als u eenmaal de basis doorheeft (dat is zo gebeurd) is het zelfs gewoon mogelijk om met een standaard editor (bvb notepad) een volledige website te maken, alhoewel een zogenaamde editor met 'syntaxkleuring' dan wel aan te raden is: